خبر جهان اسلام هر روز از ساعت 20:00 به مدت 15 دقیقه

رادیو معارف

خبر جهان اسلام

تبدیل مجموعه تاریخی اسلامی به مدرسه موسیقی در یونان

تبدیل مجموعه تاریخی اسلامی به مدرسه موسیقی در یونان
مقامات یونان یك مجموعه تاریخی مربوط به دوره عثمانی در جزیره رودس را به مدرسه موسیقی تبدیل كردند. كارشناسان این امر را نمونه‌ای از تخریب هدفمند آثار معماری اسلامی در این كشور می‌دانند.

1401/08/04
|
23:17

تبدیل مجموعه تاریخی اسلامی به مدرسه موسیقی در یونان
مقامات یونان یك مجموعه تاریخی مربوط به دوره عثمانی در جزیره رودس را به مدرسه موسیقی تبدیل كردند. كارشناسان این امر را نمونه‌ای از تخریب هدفمند آثار معماری اسلامی در این كشور می‌دانند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، مقامات یونانی مجموعه تاریخی «مراد رئیس» از مراكز تاریخی ترك‌های مسلمان ساكن جزیره رودس را به دانشكده موسیقی تبدیل كرده‌اند. این مركز شامل یك مسجد، یك خانقاه دراویش و یك قبرستان سربازان مسلمان است.
نوال كونوك، مدرس دانشكده معماری و طراحی دانشگاه مرمره استانبول، در گفت‌وگو با آناتولی گفت كه مجموعه تاریخی مراد رئیس در درجه اول گورستانی بود كه پس از تسخیر این جزیره توسط عثمانی‌ها در سال 1522، سربازان كشته‌شده در آنجا دفن شدند.
كونوك كه 12 كتاب و بیش از 50 مقاله تحقیقاتی در مورد معماری عثمانی در بالكان نوشته است، تصریح كرد كه این ساختمان همچنین میزبان مقبره مراد پاشاست كه قبرس را فتح كرد و دو خان كریمه و یك شاه ایرانی در آنجا مدفون هستند.
وی گفت كه این مجموعه همچنین میزبان مراسم مسلمانان مانند عروسی و جشن‌های اسلامی است. كونوك ادامه داد در پی مرگ سابان كارگینلی اوغلو، نگهبان داوطلب آرامگاه در سال 2018، این مجموعه توسط شورای بناهای تاریخی جزیره رودس مصادره شد.
این مدرس دانشگاه افزود: این محل به دانشكده موسیقی تبدیل شده كه از نظر فرهنگی یك بی احترامی بسیار بزرگ است. او گفت كه یونان با امتناع از ثبت آثار آن دوران تلاش می‌كند میراث عثمانی جزیره را از بین ببرد. تعداد آثار عثمانی ثبت‌شده در سراسر یونان از جمله تراكیه غربی صفر است و این آثار هنری به عنوان آثار اسلامی ثبت شده است.
بیمارستان حمیدیه در تسالونیكی ساختمان بسیار معروفی است كه هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجایی كه فرانسوی‌ها در طول جنگ جهانی اول از این بیمارستان استفاده می‌كردند، این بیمارستان در تمامی سوابق، پایان‌نامه‌ها و راهنماهای گردشگری به‌عنوان بیمارستان فرانسوی ثبت شده است.
كونوك همچنین گفت كه علاوه بر این، یونانی‌های ساكن جزیره دائماً غذای سگ و گربه را در گورستان می‌ریزند كه این امر باعث تخریب بیشتر آن می‌شود.
وی گفت: در هنگام مرمت، هویت ساختمان‌ها و اصالت آنها از بین می‌رود. علاوه بر این، مناره‌ها و كتیبه‌ها نیز حذف می‌شوند و آثار معماری عثمانی در حال نابودی است.
كونوك تأكید كرد كه در 20 تا 25 سال گذشته، تركیه كلیساهای یونانی ـ ارتدوكس بسیاری را بازسازی و افتتاح كرده است كه اكثر آنها مربوط به قرن 19 هستند. كلیساهایی در ادرنه، اردو، چشمه و آلاكاتی بازسازی و برای عبادت باز شدند.
او گفت كه از سال 1522 تا 1912،عثمانی‌ها 390 سال بر رودس حكومت كردند؛ اما همه آثار این دوره از بین رفته است.

دسترسی سریع
خبر جهان اسلام