كارشناس حقوق عمومی و حقوق جزا
حجت الاسلام و المسلمین فرج الله هدایتنیا گنجی در سال 1347 هجری شمسی در روستای "گنج افروز" از توابع شهرستان بابل متولد شد. پس از طی دوران كودكی وارد مدرسه شده و تا سال سوم راهنمایی را در مدارس زادگاه خویش گذراند.
دانش آموز سال پنجم ابتدایی بود كه انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) به پیروزی رسید و دوران نوجوانیاش با حال هوای انقلاب آغاز شد.
تحت تأثیر شرایط پس از انقلاب در علاقه به فراگیری علوم دینی احساس كرد و در سال 1361 وارد حوزه علمیه "خاتم الانبیاء (ص)" بابل شد. به مدت سه سال در حوزه علمیه "امام القائم" تهران تحصیل كرد و از سال 1366 وارد حوزه علمیه قم شد. در حوزه علمیه قم، لمعتین و دو جلد اصول فقه را از محضر اساتید حوزه به ویژه استاد "علی محمدی (زید عزه)" فرا گرفت. و از آن پس دروس خارج فقه و اصول را آغاز كرد. در این مرحله از اساتید بزرگواری نظیر آیات عظام: "فاضل لنكرانی"، "جوادی آملی"، "مكارم شیرازی" و "محفوظی" بهره برد.
در سال 1368 به فكر تكمیل تحصیلات خود در علوم جدید و دانشگاهی افتاد. ابتداء به صورت غیر حضوری به مدت چهار سال دیپلم گرفت و در كنكور سراسری سال 1373 شركت كرد و در رشته حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد. پس از اتمام دوره كارشناسی برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه مفید قم شد و در گرایش "حقوق خصوصی" در مقطع كارشناسی ارشد این دانشگاه فارغ التحصیل شد و البته در طول این سالها، تحصیلات حوزوی را نیز ادامه داد.
با توجه به شرایط جنگ، مثل سایر جوانان این مملكت در جبهه ها حاضر شد و مدت دو سال به طور متناوب به صورت رزمی یا تبلیغی در جبههها بود. علاقه وافر به فعالیتهای پژوهشی موجب شد كه جذب مؤسسات پژوهشی شود. مطالعات وی تا كنون در گرایش "فقه"، "حقوق خصوصی" و "حقوق عمومی" بوده است. محصول مطالعات و تحقیقات وی كتابها و مقالاتی بوده كه بسیاری از آنها چاپ شده است. در حال حاضر عضو "هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی" میباشد و در گروه فقه و حقوق این مركز فعالیت می كند.
در كنار تحقیق، تدریس را از نظر دور نداشتم. از سال 1381 به تدریس حقوق در مراكز آموزش عالی روی آوردم و هم اكنون نیز در یكی از دانشگاههای تهران؛ «دانشگاه آزاد اسلامی» و مدرسه تخصصی فقه و اصول قم؛ «ویژه طلاب خارجی» به تدریس مشغول هستم. در حال حاضر در شهر مقدس قم ساكن هستم و به تحصیل تحقیق و تدریس مشغول می باشم. امیدوارم بتوانم از اندوخته های خود در جهت نشر علوم دینی و فرهنگ اسلامی بهره ببرم و دَین خود را به مردم مسلمان ادا نمایم.
حجت الاسلام و المسلمین هدایتنیا علاوه بر تألیف كتاب و مقالات علمی در برنامههای سخنرانی و صدا و سیما نیز حضور پر رنگی داشته است كه از آن جمله میتوان به برنامه "فقه پویا" در رادیو معارف اشاره كرد.